HEDERA HİBERNİCA – 24 CM PLASTİK SAKSIDA
Hedera Hibernica , Araliaceae familyasından Hedera cinsinin Hedera hinernicatürünün birbirine çok benzeyen birkaç çeşidi bulunur. Bir de bunların krem rengi alacalı yapraklı (variegata) kültivarları vardır. Kışın yapraklarını dökmeyen, 12 ile 15 türü Avrupa, Kuzeybatı Afrika genelinde ve Asya’nın doğusunda özellikle Tayvan ve Japonya’da yetişen odunsu bitki. Her zaman yeşil, 20-30 metreye kadar uzayarak, yerde veya kayalar üzerinde halı gibi yayılan ağaçlara tırmanan odunsu bir bitkidir.
Aşırı istilacı bir bitkidir. Ağaç dibinde yetiştirmek için uygun değildir. Ağaçları kaplayarak, ağaçların ölmesine yol açıyorlar.
HEDERA HIBERNİCA BAKIMI HAKKINDA
NEM & SULAMA
Hedera Hibernica soğuğa, sıcağa,yüksek neme ve kuruluğa dayanıklı bitkilerdir. Ancak şuanda bakımından bahsettiğimiz Hedera bitkisi her ne kadar sarmaşık da olsa saksıda bakılan bir süs bitkisidir. Kontrol altında tutulması gereken bir sarmaşıktır. Her bitki gibi yazın sulama işlemini düzenli yapmanız bitkinizin gelişimi ve sağlığı için önemlidir. Saksı da hedera yetiştiriyorsanız sulamadan önce dikkat etmeniz gereken husus toprağın kurumuş olmasıdır. Köklerin ıslak veya nemli kalması bitkinizi çürütecektir. Fazla güneşte kalması yapraklarına zarar verecektir. Fazla susuz kaldığında bitkiniz ölecektir. Normal sarmaşıklardan biraz daha özen istemektedir.
Sulama esnasında suyun bitkinizin toprağının her yerine ulaştığından emin olmalısınız.
Yapraklarını yine yazın düzenli olarak nemlendirebilirsiniz.
IŞIK İHTİYACI
Direk güneş ışığından uzak aydınlık bir yeri tercih ederler.Hava akımının olduğu alanlar Hedera bitkinizi olumsuz yönde etkiler. Alacalı türleri direk güneş ışığı altında alacalı renklerini kaybederler.
TOPRAK & VİTAMİN
Torf toprak,hazır poşet topraklardan tercih edebilirsiniz.Büyüme mevsiminde ayda bir ev bitkileri için çok amaçlı gübre verebilirsiniz.
SAKSI DEĞİŞİMİ
Bitkinizin kökleri saksısına sığmadığında dalları fazla gelişim gösterdiğinde bitkinizin saksısının değişme zamanı gelmiştir demektir. Saksı değişimi yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta, bitkinizin saksını birden çok fazla büyütmemelisiniz. Değişim yaptığınız saksı mevcut saksıda 1-2 numara büyük olmalıdır. Bitkilerinizi çok fazla büyük saksılara aldığınız zaman kökler bulundukları saksıyı doldurabilmek kaplayabilmek için tüm enerjisini köklere harcayarak çiçek yaprağında enerji alacaktır. Yaprakları / çiçekleri gelişme gösteremeyecek gelişmekte olan yapraklar / çiçekler güçsüz kalacaktır.
Değerlendirmeler
Filtreleri temizleHenüz değerlendirme yapılmadı.